fbpx

Hoe kun je nail art verkopen aan je klanten?

Donna nageldocente

”Ik draag alleen nude nagels”

“Ik ben te oud voor nail art.”

“Wat zouden mensen denken?”

“Het is teveel op al mijn nagels.”’’

“Het ziet er leuk uit bij andere mensen.”

Hoe vaak heb je je klanten dit soort dingen horen zeggen? Zeker een paar keer, toch?

En het kan ontmoedigend zijn. Ik bedoel, je hebt tijd en geld besteed aan het leren van een coole nieuwe nail art-techniek. En je hebt het vaak op tips en op je eigen nagels geoefend. En nu sta je te popelen om het eindelijk op echte nagels te doen. Toch zijn je klanten niet geïnteresseerd.

Maar geef niet op. Ik heb klanten gehad die me vertelden dat ze niet geïnteresseerd waren in nail art. En nu lopen ze vrolijk rond hun nail art te showen aan vrienden en familie.

Nu ga ik mijn top 5 tips met je delen over hoe je nail art aan je klanten kunt verkopen. Probeer ze uit en laat in de reacties weten wat voor jou werkt. (Ook als je andere tips hebt die anderen kunnen helpen, deel deze dan alsjeblieft).

hoe kun je nail art verkopen aan je klanten

TOP 5 TIPS: HOE KUN JE NAIL ART VERKOPEN AAN JE KLANTEN

In het begin dacht ik er niet eens aan om nail art bij mijn klanten te doen. Ik was meer bezorgd over het maken van een set nagels binnen de tijd die ik mezelf had gegeven van een paar uur. En als ik er nog nail art bij zou doen, dacht ik dat de behandeling veel te lang zou duren.

Na een tijdje begon ik wat sneller te werken. En ik begon hier en daar te experimenteren met een beetje glitter. En een beetje folie. Stap voor stap bouwde ik mijn zelfvertrouwen op, totdat ik zo opgewonden was dat ik nail art deed bij de meest afspraken. En ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, want ik heb een passie voor nail art en mijn meeste klanten zijn er dol op!

En één van de leuke voordelen is dat je je inkomsten kunt verhogen. Lees hierover in een ander blog van mij: One Stroke nail art and pricing your nail art.

En je hoeft geen kunstenaar te zijn om nail art te doen. Iedereen kan nail art doen. Je moet het gewoon willen doen en oefenen.

1 – Draag zelf nail art op je nagels

Dit is de gemakkelijkste manier om je klant te interesseren voor nail art. Versier een of zelfs al je eigen nagels en laat ze aan je klant zien. Bespreek de techniek die je hebt gebruikt en leg de verschillende mogelijkheden uit. Vertel dat de nail art in een andere kleur of op een andere achtergrond kan, of dat de nail art groter of kleiner kan.  Of dat je het design kunt aanvullen met bijvoorbeeld steentjes of juist details uit het design kunt weglaten.

2 – Laat je nail art zien aan de klant

Pronk met je tips die je hebt gemaakt. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld enkele tips op een fotolijstje bevestigen. Of je kunt je designs op colorpops zetten. Je kunt zelfs je tips op de bovenkant van je UV- of LED-lamp plakken. Je hoeft ze er alleen maar mooi en aantrekkelijk uit te laten zien. En hou ze dichtbij je klant. Je klant heeft tenslotte alle tijd om ernaar te kijken.

Een ander leuk idee is om een ​​fotoboek te maken van je designs. Zet het in je wachtruimte of op je behandeltafel.

Of als je een social media-account hebt en je plaatst regelmatig nail art foto’s, laat je klant dan even scrollen voor inspiratie.

laat je nail art zien aan je klant

3 – Geef advies

Je  kan je klant adviseren. Kiest je klant bijvoorbeeld altijd voor een french manicure, dan kun je het beste iets subtiels aanbieden zoals een paar steentjes op een accentnagel. Het heeft geen zin om aan te bieden al haar nagels te versieren met neonflamingo’s.

En als je een klant hebt die graag bij elke afspraak van kleur wisselt, zou je haar iets avontuurlijkers kunnen aanbieden. Wat belangrijk is, is dat je advies geeft, maar dat je je klanten niet het gevoel geeft dat zij nail art moet kiezen die ze niet willen.

In mijn ervaring zullen veel klanten er dol op zijn. Maar er zijn altijd klanten die nooit nail art zullen kiezen. En dat is prima. Blijf ze niet bij elke afspraak vragen. Dat zal hen alleen maar irriteren.

4 – Bied een gratis nail art aan

Nu je de tijd hebt gehad om je klant te interesseren voor nail art, zou je haar een gratis nail art kunnen aanbieden. Doe het gewoon op één nagel. En vertel haar de prijs die het normaal zou kosten. Dit vergroot de kans dat ze nail art kiezen bij haar volgende afspraak. Zeker als ze leuke complimenten krijgt van haar vriendinnen.

Of je kunt een actie bedenken door de nail art tegen een speciale prijs aan te bieden voor een beperkte periode. Of voor een speciale gelegenheid zoals Moederdag of Kerstmis. Je zou een paar ontwerpen klaar kunnen hebben waaruit ze kunnen kiezen.

5 – Praat over wat er in de mode is

Blijf op de hoogte van de laatste trends en deel deze met je klanten. Bekijk modebladen en modeshows, die je online kunt volgen. Kijk naar de nagels van beroemdheden en social media influencers. Je kunt zelfs voor elk seizoen een moodboard maken en deze inlijsten.

Lid worden van online nagelforums is ook een geweldige manier om geïnspireerd te raken door nagelstylisten en educators.

hoe kun je nail art verkopen aan je klanten

DIT ZIJN MIJN IDEEN OM JE KLANTEN TE INTERESSEREN VOOR NAIL ART

Ik heb 5 manieren met je gedeeld hoe je nail art aan je klanten kunt verkopen. En ik heb dit zelf allemaal gedaan. Als je je klant nu iets speciaals wilt aanbieden waar ze net als mijn klanten dol op zijn, dan raad ik je aan om mijn online Curls & Swirls Nail Art Training te volgen.

Vanuit je stoel neem ik je stap voor stap mee door de techniek. Zodat je je klanten unieke nail art kunt bieden en er extra geld mee kunt verdienen. Ik kijk er naar uit om mijn kennis met je te delen!

online nail art training Beau4Nails
Klik op deze afbeelding om naar het online platform te gaan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *