fbpx

Nagelsalon dicht. Wat nu?

Wij moeten nu weer, net voor de drukste periode van het jaar, onze deuren sluiten. Het is voor de nagel-branche een onzekere periode waar wij helaas geen invloed op hebben. Er is veel onrust onder nagelstylisten en dit is terug te zien op social media en in nagel forums. Vele nagelstylisten houden zich bezig met wat een ander doet of wat andere bedrijven in de maatschappij doen, maar dit helpt je eigen situatie niet. Het kan je in een vicieuze cirkel brengen waar je depressief en ongelukkig van wordt. Onze deuren blijven dicht en ook al is het zeer moeilijk, het geeft je een kans om dichter bij jezelf te komen, te reflecteren en om plannen te maken voor de toekomst. Hier zijn een aantal tips om je te helpen.

Neem tijd voor jezelf

Je zult met vragen zitten en je hebt twijfels. Bijvoorbeeld: zal ik mijn prijzen straks gaan verhogen, zal ik meer uren gaan werken, minder uren, bepaalde dagen, ect. Om antwoorden op deze vragen te vinden is het belangrijk om te ontspannen en je hoofd juist leeg te maken. Hoe je dat doet is erg persoonlijk. De ene luistert naar muziek, iemand anders gaat mediteren, sporten, wandelen, tuineren of journalen. Zorg dat je dit dagelijks doet. Dan je zal merken dat het antwoord op je vraag vanzelf verschijnt. En als je je hart volgt en niet je hoofd, dan zit je altijd goed.  

Blijf zichtbaar

Onze deuren zijn dicht en het kan zijn dat je al een melding heb gemaakt op je sociaal media dat je dicht bent. Maar zorg wel dat je contact houdt met je klanten. Breng ze op de hoogte van je bezigheden, laat ze weten dat je klaar voor hun staat ook al is het op afstand. Vertel ze dat je trainingen gaat volgen of dat je je salon opnieuw gaat indelen en wat je plannen zijn. Dit zullen ze echt waarderen.

Blijf regelmatig posten op social media. Mensen brengen nu meer tijd door thuis en ze hebben tijd om op social media te zitten. En dit geldt niet alleen voor je vaste klanten maar ook voor toekomstige klanten. Het kan zijn dat iemand je al een tijdje aan het volgen is en een afspraak met je in het nieuwe jaar wil maken, maar als je ineens van de radar verdwijnt dan is het toch moeilijker om die mensen warm te houden.

Verbeter je skills

Er is tegenwoordig zoveel online te vinden waarmee je je skills kunt verbeteren. Het is wel handig om te weten waar je aan wil werken, dus maak een lijst voor jezelf van al de dingen waar je aan wil werken of bepaalde skills die je graag wilt leren. Het kan van alles zijn van nagel anatomie en pathologie, tot nailart of marketing bijvoorbeeld. Niets is te gek en nu is je kans. Als je hebt besloten wat je wil dan kan je opzoek gaan naar een training. Wil je een training live gaan volgen dan kan je je misschien bij een opleidingscentrum alvast inschrijven en dan heb je iets om naar uit te kijken.

Verkoop

Heb je producten in je salon die je zou kunnen verkopen? Zoals hand crèmes, olies, scrubs, kaarsen, sierraden, etc? Pak ze mooi in en laat dit aan mensen weten. Stuur je klanten, vrienden, buren en kennissen een bericht of zet het op je social media. Je kan ook cadeaubonnen verkopen voor bepaalde behandelingen, arrangementen of voor een special deal. Als je gaat googelen kom je op talloze ideeën. En als je normaal geen cadeaubonnen verkoopt dan zou je nu de tijd kunnen nemen om een leuke bon te ontwerpen.

Als je normaal niets extra’s verkoopt in je salon dan is dat een gemiste kans. Handcrème en olie verkopen altijd goed, maar verkoop kan je uitbreiden zoveel je wilt. Denk aan parfum, tassen, make-up of zelf gemaakte artikelen bijvoorbeeld.

Press On Nails

Press on nails zijn nu echt in opkomst. Dit is een manier om je klanten te voorzien van op maat gemaakte nagels. Je hebt o.a. speciale full cover tips, plakkertjes en alcohol nodig om ze te bevestigen. Ook moet je de klant de maten op laten meten zodat je de juiste maat voor haar kan maken. Het leuke van press on nails is dat je ze naar de wens van je klant kunt afwerken, in tegenstelling tot die kant en klaar pakketten uit de winkel. Dit betekent ook dat je hier meer geld voor kunt vragen omdat het echt speciale op maat gemaakte nagels zijn.

Je hoeft ze niet te zien als een alternatief voor kunstnagels maar als een tijdelijke oplossing voor je klanten. En als je dit echt leuk vindt om te doen, dan zou je het kunnen gaan uitbreiden in het nieuwe jaar en verkopen aan een andere doelgroep. 

Voorjaarsschoon maak

Nu heb je tijd om de klusjes te doen die al lang op je To Do-lijst staan. Zorg dat je in het nieuwe jaar in een frisse, stralende salon stapt. Misschien een likje verf hier en daar of je kabels wegwerken. Nieuwe posters ophangen, een plankje inrichten voor verkoop of een mooie ingelijste prijslijst maken voor op je bureau. Een vergeet niet om je lades uit te spitten. Wat kan weg, wat is te oud, waar heb je teveel van? Zet wat nog goed te gebruiken is in de verkoop en gebruik de opbrengst voor iets anders. Vergeet niet eens naar je salon te kijken met de ogen van een klant; hoe is entree, voordeur of etalage? Wat ziet de klant allemaal voordat ze gaat zitten? Je kunt vast wel iets verbeteren zodat de klanten nog meer onder de indruk zijn vanaf het moment dat ze bij jou aankomen. 

Ik hoop dat ik je wat ideeën heb kunnen geven over hoe je je tijd kan benutten de komende periode. En ik weet het, we zijn altijd bezig, feestdagen, de kinderen zijn thuis, het is hectisch. Maar zoals ik al eerder zei: neem de tijd voor jezelf en neem stappen om aan je bedrijf te werken. Heel veel succes en als ik je ergens bij kan helpen dan kun je altijd contact opnemen.

Donna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *